A3 laminaatori juhend

Laminaator on seade, mida kasutatakse dokumentide lamineerimiseks ehk kaitsmiseks spetsiaalse kilega, mis muudab need rebenemis-, niiskumis- või määrdumiskindlaks.

KASUTAMINE

  • NB! Laminaadikile peab olema dokumendi mõlemal küljel.
  • Ära proovi dokumenti välja tõmmata enne lamineerimisprotsessi lõppu.
  • Lamineeritava paberi maksimaalne paksus saab olla kuni 0,6 mm.

1. Aseta seade stabiilsele pinnale. Veendu, et selle taga oleks piisavalt ruumi, et lamineeritud ese ei oleks blokeeritud ja seda saab kergesti eemaldada.

2. Ühenda toitejuhe pistikupesaga. Lülita seadme tagaküljel asuv ON/OFF lüliti asendisse ON. Kui seade on sisse lülitatud, süttib seadme peal ON/OFF indikaator. Järgmisena vali kasutatava lamineerimiskile paksuse seadistus 80/100/125/175. Tuli hakkab vilkuma ja seade soojenema. Kui õige temperatuur on saavutatud, jääb tuli stabiilselt põema. Seade annab piiksumisega märku, et seade on valmis kasutamiseks.

3. Aseta dokument lamineerimiskile vahele vastu suletud serva ja joonda dokument keskele. Kui kile on dokumendist suurem, saab selle lõigata parajasse suurusesse pärast lamineerimist.

4. Lamineerimiseks sisesta kiletasku seadmesse suletud serv ees, kuni seade selle ise sisse tõmbab. Lamineeritud dokument väljub automaatselt seadme tagant.

5. Eemalda lamineeritud dokument ja lase sellel tasasel pinnal ühe minuti jooksul jahtuda. Kui oled töö lõpetanud, lülita laminaator välja.

6. Ummistunud kiletasku eemaldamine: Lamineerimisel võib tekkida sobimatute materjalide kinnikiilumist. TÄHELEPANU: vältimaks seadme kahjustamist, tuleb kiletasku eemaldada enne seadme väljalülitamist! Laminaadi väljutamiseks vajuta seadme juhtpaneeli paremas servas olevat tagurdusnuppu.

7. Rullid tuleb pärast ummistusi puhastada. Liimi eemaldamine seadme seest: lülita laminaator sisse; oota, kuni indikaator põleb püsivalt; voldi kasutamata koopiapaberi leht pooleks ja sisesta paber kokkuvolditud serv ees sisendsalve 3–5 korda.