Filmiskänneri juhend

filmiskannerFilmiskänner on mõeldud slaidide (diapositiivide) ja filminegatiivide digiteerimiseks.

Filmiskänneri kasutamiseks tuleb seade ühendada arvutiga. Selleks sisesta skänneri hall juhe seadme taga olevasse kandilisse pessa ning juhtme teine ots arvuti küljes olevasse USB-pessa. Skänneri must juhe pane skänneri taga ümarasse pessa ja adapter elektripistikusse.

Filminegatiivide digiteerimiseks kasuta skänneriga kaasas olevat negatiivialust, millel kirjas „Filmstrip Holder”.

Slaidide (diapositiivide) digiteerimiseks kasuta alust, millel kirjas „Mounted Film Holder”.

Slaidide alusel on iga pesa juures nooled, mis näitavad, kuidas slaid pessa asetada. Sisesta slaidid pesadesse matt pool all.

Alused peaksid skännerisse sisenema sujuvalt ja vabalt. Palun ära suru. Aluseid sisestades jälgi, et tekstiga pool oleks peal.

Pilte on võimalik digiteerida kahte moodi, skänneril on selleks vastavad nupud:

1. IntelliScan nuppu vajutades avaneb programm SilverFast, kus saab iga pilti kõigepealt eelskännida, seejärel töödelda endale sobivaks ning lõpuks teostada lõplik skännimine ja salvestamine.

2. QuickScan nuppu vajutades laetakse pidid otse arvutis asuvasse kausta. Kaust asub arvuti avaekraanil nimega „Slaidid ja Negatiivid”. Sellest kaustast saab skännitud pildid tõsta enda andmekandjale või saata/laadida endale sobivasse kohta veebis. NB! See funktsioon digiteerib negatiivid automaatselt positiivideks. Diapositiive selle funktsiooniga ei soovita digiteerida.