Köiteseade

Köiteseade on mugav ja kiire viis ilusate ja praktiliste spiraalköites dokumendikogumite loomiseks. Raamatukogus on kasutusel köiteseade GBC Combbind 200.köitespiraalid

  • Formaat A4
  • Suurim võimalik spiraali laius on 38mm, kokku kuni 330 lehte.
  • Augustab 20 lehte korraga. 

Köiteseadme kasutamine

1. Mõõda dokumendi paksust seadme paremal serval asuval värvikoodiga juhikul (joonis 1). 

 

2. Vali spiraal, mis sobib dokumendi paksusega (joonis 2) - Sobiva spiraali suuruse valimiseks kasuta tabelit vasakul. NB! Arvesta ka kattelehtede paksust. Kui kahtled, vali järgmise mahutavusega spiraal.

3. Laadi spiraal masinale (joonis 3). Sisesta spiraal masinal oleva valge noole kõrvale tagumise metallkammi taha selliselt, et kammi avatud külg oleks suunaga ülespoole.

 

4. Ava spiraal, tõmmates seadme paremal küljel asuvat hooba enda poole (joonis 4). Värvilised nooled metallkammi kõrval on juhiseks, kui kaugele spiraali avada. See on vajalik lehtede hõlpsaks sisestamiseks.

5. Vali dokumendi suurus (joonis 5) - Pööra servajuhik vastavalt paberi/kaane suurusele, mida soovid köita: A4 (297 mm x 210 mm) või Letter (215 mm x 279 mm). Kui kasutad suuremaid kaasi, pööra servajuhik ülemõõdulisse asendisse, löö läbi oma dokumendi kaaned ja aseta kõrvale. Siis pööra servajuhikut, et valida kas A4 või Letter ja jätka.

6. Laadi lehed pessa (joon.6). Saad augustada 2 kaanelehte (kuni 0,2 mm) või kuni 20 paberilehte (80 gsm) korraga. Vali augustatavate lehtede kogus ja koputa lehtede virna servapidi vastu tasast pinda, et kõik lehed oleks joondatud. Lükka paberivirn külgepidi augustamispessa nii kaugele kui võimalik ja libista servajuhikuga joondamiseks vasakule.

  

7. Augusta lehed, tõmmates käepidet alla (joonis 7). Seejärel tõsta käepide tagasi üles ja eemalda augustatud lehed. Ummistuste vältimiseks augusta üks kaaneleht korraga.

 

8. Eemalda lehed augustamispesast ja sisesta spiraalile (joonis 8).

9. Korda etappe 6–8, kuni dokument on täielikult spiraalile laetud.

10. Sulge spiraal, lükates seadme paremal küljel asuvat hooba endast eemale ja eemalda dokument (joonis 9).

 

Abistavad näpunäited:

Esikaas aseta avatud spiraalile viimistluskülg allpool ja tagakaas viimistluskülg üleval.
Köitespiraali saab avada ja uuesti sulgeda igal ajal üksikute lehtede asendamiseks või lisamiseks (vt 4. sammu).